Auto praktijk

Home » Auto praktijk

Auto Praktijk

De eerste vraag die de meeste leerlingen stellen is “hoeveel lessen heb ik nodig?”. Ondanks verschillende invloeden die je kunt meenemen om hier een antwoord op te geven is en blijft het giswerk. Over het algemeen geldt het volgende:

Starter: Gemiddeld 36 – 44 rijlessen – Weinig of geen rijervaring
Ervaren: Gemiddeld 25 – 35 rijlessen – Eerder gereden / Rijlessen gehad
Gevorderd: Eerder gezakt voor Praktijk Examen / Buitenlandse Rijbewijs

Ondanks dit gemiddelde hangt het natuurlijk helemaal af van de leerling in kwestie. De een is nou eenmaal sneller dan de ander. Omdat elke leerling uniek is passen wij ons aan, aan het leervermogen van een leerling. Op deze manier halen we zoveel mogelijk rendement uit een les wat u weer in uw portemonnee scheelt.

Bij Nationaal Verkeersschool vinden we dat je overal moet kunnen rijden, daarom lessen we in verschillende gebieden, we beperken ons niet tot het examengebied. Dit doen wij zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan tijdens je examen. Bij veel afwisseling leer je rijden op: inzicht en regels. Op deze manier voorkomen we dat je in bepaalde gebieden op de automatische piloot gaat en belangrijke aspecten over het hoofd ziet. Je lest altijd met dezelfde rij instructeur.

Schrijf je snel in via de website, of neem contact met ons op voor meer informatie!

2toDrive

Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe vet is dat?

2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

• Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
  • Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen en kun je de begeleiderspas aanvragen.
  • Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
  • Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e in de auto rijden samen met je coach(es).
  • Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.